kostrådgivning och Bia-mätning

Känner du att det är dags att ta tag i hälsan och avlasta kroppen med några få eller många kilon? Behöver du stöd och rådgivning om hur du bryter dina ätmönster och kommer igång med träningen? 

Vi går igenom vad du vill uppnå, reder ut begreppen och gör en plan för hur du ska uppnå dina mål, komma i form och må bättre. Planen innefattar både fysisk aktivitet och kostrådgivning, och med utgångspunkt från BIA-mätningar kan vi följa dina resultat löpande.

Kostrådgivning

Vill du gå upp i vikt? Vill du bygga mer muskler?  Eller vill du kanske gå ner i vikt? 
Vi utgår från var du befinner dig nu, sätter mål och delmål som är realistiska och som ska fungera i din vardag.

Jag arbetar utifrån olika upplägg, allt för att hitta ett som ska passa just dig. 

Prenet-metoden för viktminskning

Prenet är en effektiv viktminskningsmetod där du ersätter en-två måltider med måltidsersättning, och äter minst ett mål vanlig mat per dag. Det gör att du ger dig tid att lära dig ett nytt sätt att äta på, lägga grunden för nya vanor samtidigt som din viktresa startar.

BIA-mätning

Vi börjar med att vi träffas och gör en BIA-mätning dvs en analys av din kroppssammansättning (fördelningen av fett, vätska och kroppscellmassa) och lägger upp ett individuellt program som passar dina behov och din målsättning.
Läs gärna mer om BIA-mätning längre ner på sidan.

Rådgivning

Viktminskning handlar inte bara om att äta mindre och motionera mer. Geonom professionella motions- och livsstilsråd som passar in i ditt vardagsliv coachar jag dig för att du ska få en bestående viktminskning. 

Måltidsprogram

De måltidsersättningar som Prenet använder är livsmedelsprodukter framtagna för att ersätta en eller ett par måltider per dag, för att minska eller kontrollera vikten. Att använda sig av måltidsersättningar är en enkel och strukturerad behandling för att begränsa energiintaget. Du kan välja mellan milkshakes i 6 olika smaker. Prenets måltidsprogram är ingen extrem diet. Du äter vanlig mat minst en gång om dagen.

Fysisk aktivitet

Ökad aktivitet är en av de viktigaste metoderna för att behålla en lägre kroppsvikt. Ökad träning ger större muskelmassa som behöver fler kalorier. En god cirkel alltså. Med motion förbättrar du konditionen, du blir starkare och orkar mera. Låt regelbunden fysisk aktivitet bli en vana - en god vana!

BIA-mätning

BIA (Bioelektrisk Impedans Analys) är en vetenskapligt erkänd metod för att mäta kroppens sammansättning. Prenets BIA-programmet räknar ut fördelningen av fett, vätska och kroppscellmassa (i huvudsak muskler). Att mäta kroppssammansättningen är ett värdefullt verktyg om du ska göra en förändring, vill komma i form och gå ner eller upp i vikt.

En våg visar bara hur tung du är. Med en BIA-mätning får du istället reda på vad din kropp består av. Genom regelbundna mätningar håller du koll på att viktminskningen/viktökningen sker på ett bra sätt, det vill säga att du bygger muskler och tappar fett och inte tvärtom.

Att göra en BIA-mätning tar bara någon minut och du känner ingenting. Två självhäftande elektroder fästes på handryggen och två på fotryggen. De kopplas till en BIA-mätare, som mäter motståndet i kroppsvätskan och dataprogrammet räknar ut, hur din kropp är sammansatt. 

Resultatet presenteras bla i stapeldiagram där du kan se din första mätning, samt dina två senaste. Du kan överskådligt se föredelningen av mängden fett, muskler (BCM) och vätska (ECM) i din kropp.